Popularni postovi

O ženama, razni prilozi


Jeste li znali da je svaki ljudski mozak na početku ženski, a da se muška obilježja razvijaju tek osam tjedana nakon začeća?
Tada se pod navalom testosterona smanjuju centar za komunikaciju i slušni korteks, a dio mozga zadužen za seks udvostručuje se.
Uostalom, istraživanja pokazuju da žena pomisli na seks možda jednom dnevno, a muškarac čak jednom u minuti.
Zatim ,još malo o ženama,dokazano je da prosječna žena ne može tajnu sačuvati nimalo dulje od 47 sati i 15 minuta. Pokazalo je to istraživanje provedeno na 3.000 Britanki starih između 18 i 67 godina.
Njih četiri od deset priznale su da ne mogu sačuvati tajnu bez obzira na to koliko je informacija osobna ili povjerljiva. Više od polovice ispitanih priznalo je i da ih alkohol može dodatno ohrabriti da sočni trač prenesu drugima.
Žene,tajne koje su im povjerene najčešće prenose svojim dečkima, supruzima, najboljim prijateljicama i majkama i ništa ih u tome ne može spriječiti. Ipak, srećom po neke, 27 posto ispitanih reklo je da već drugi dan zaborave što im je povjereno.
Žene u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji prolaze bolje od muškaraca, iz mnogih razloga. I to u tolikoj mjeri da bi one uskoro mogle i prestići muškarce, i postati većinski spol među uposlenima u Americi.
Prema podacima Zavoda za zapošljavanje, do novembra prošle godine, žene su već sačinjavale nešto više od 49 posto radne snage koja je uposlena na radnim mjestima koja nisu bila vezana za poljoprivredu.
Žene svakodnevno nose torbe teške oko tri kilograma, rezultati su najnovijeg istraživanja jedne farmaceutske kuće koja proizvodi tablete protiv bolova.
Prosječna torba sadrži sedam ključnih stvari, torbicu za šminku, mobitel, organizer, knjigu ili magazin, mali kišobran, iPod i četku za kosu. Uz to mnoge žene nose i kremu za ruke, tablete protiv bolova, ključeve i novčanik.
Stručnjaci pretpostavljaju da je prosječna težina svih tih stvari oko tri kilograma, ako ne i više.
Zanimljivo je kako je jedna od pet žena rekla da se neće odreći velikih torbi i visokih potpetica iako znaju da mogu uzrokovati trajne zdravstvene probleme.
Više od polovine žena priznalo je da će rado trpjeti bol zbog visokih potpetica jer im one omogućavaju da se osjećaju samopouzdano. Više od 50 posto zaposlenih žena do tri puta tjedno nosi visoke potpetice, zbog čega im stradavaju leđa, ramena i stopala.
Zbog takvog načina života 68 posto žena ima bolove u ramenima, 35 posto osjeća bolove u vratu, a 28 posto u rukama...I još mnogo toga u narednom periodu.
tags:o ženama,tajne života,žene i njihove tajne,zanimljivosti o ženama,žena i osjećaji

No comments:

Post a Comment