Popularni postovi

Koliko me strah od smrti?


Smrt može doći bilo kada.Strah od bolest i od smrti se osjeća u zraku.Čitaš smrtovnice kao da je rat ili kuga. Pitaš se šta se to dešava i šta je uzrok svemu tome.Svaki dan samo slušaš o raznim teškim oboljenjima.Uglavnom svi ovo stanje pripisuju ratu i ratnom zagađenju...Ja sam jedna od onih što vjeruju da za sve ima lijeka osim od smrti.Lijek mora da se traži.

Sve mora da se čini da se sebi  olakša život i da se ozdravi.Ne smije se predati i čekati da ti neko pomogne sam treba ako ikako možeš da uzmeš svoje zdravlje u svoje ruke i da se boriš.Kome god je Allah(Bog) dao bolest,zasigurno je dao s razlogom ali nama nepoznatim.Ako hoće i ako ga iskreno zamoliš dat će ti i lijek.Samo traži!!!!Za sve ima lijek osim za smrt.Ona dođe kad se najmanje nadaš.Bolest je samo da ima čovjek razlog da kaže od čega je neko umro.

Svakome od nas je sve propisano.Svojim molitvama možemo samo sve to da ublažimo i olakšamo.Zašto gubiti vrijeme na strah.Gubite vrijeme tamo gdje treba i to  moleći Boga da vas sačuva od teških iskušenja,i budite mu uvijek zahvalni na svemu,baš na svemu.....Strah će ovako nestati,bez brige.

No comments:

Post a Comment