Popularni postovi

Nervni slom


Korak od nervnog sloma je je u stvari korak od toga kad čovjek pukne u sebi i pogubi sve vijuge koje bi mogle da kontrolišu njegoveo ponašanje.Danas se sve svodi na depresiju.Ma to ti je riječ malo modernija a u stvari opisuje stanje čovjeka kad je ljut nervozan, napet, ...!!!Kad u njemu sve vrišti a ne može da progovori jer je fin ili hoće to da bude.Kad uvažava svakog i svačije mišljenje iako sigurno ima 100% suprotno mišljenje od toga.
Trudi se svima da ugodi i da izbalansira sve oko sebe kako bi se svi dobro osjećali. Svi ga gaze a on ustaje bez riječi i prašta ne zna ni što ni kako. Služi kao rame za plakanje svima i širi pozitivnu energiju svojim osmijehom.....Tako to traje danima godinama, čovjek po malo posustaje al se ne da.Onda osjeća kako sad njemu treba neko ko bi ga zaštitio od svi stresova i neprilika u životu,al nema niko da to uradi.Valjda se nađe rame za plakanje ,ne nema ni toga.Čovjek se spozna istinu da u stvari svi su tu smo dok trebaš da te gaze i krive za sve.
Tako vrtiš se u krug u toj spoznaji okrutnosti života puca jedna po jedna nit tvojih nerava.Dovoljna je jedna mala sitnica da zadnja nit pukne i ode ti u provaliju nervnog sloma.Slušaš ,čuješ glasove,komentare i sve oko sebe al ne reaguješ na to.
Za sve si ti sad lud i uvijek si bio samo ko niko nije znao.Niko se nije pitao ko je toma doprinijo.Niko ne pita čija riječ najviše boli.Niko ne pita nišata ,samo si za sve i svakog odlepio ,puko ,poludio i više nisi društvo za njih.....Žalosno....

tags:nervni slom,prila,

No comments:

Post a Comment