Popularni postovi

JETRA I NJENI PROBLEMI


Jetra i njeni problemi su danas veoma česti.Hepatitisi,masna jetra;ciroza ,ciste na jetri i ko zna šta sve ima da joj se doda.Svako svoj problem riješava onako kako zna i umije.Svaki savjet dobronamjeran dobro dođe. Jetra kao glavni prečišćivać svega onoga što unesemo u naš organizam bilo kojim putem vrijedno radi dok se ne umori  iz bilo kojeg razloga.Trebali bi da joj budemo što više od koristi.
Morali bi da osluškujemo tijelo da bi shvatili šta joj najviše godi ili šteti.Sve ono od čega nam nije dobro bilo dva puta da treći put ne koristimo ako baš ne moramo.Ako nešto moramo da radimo sebi na štetu onda uradimo i korisno.Odredimo sami sebi period kad će mo da malo rasteretimo organizam od teške hrane i pića.
_Ujutro na gladan stomak popite čašu mlake vode sačekajte nekih desetak minuta a potom popite čašu soka od limuna sviježe iscijeđenog i bez šećera.
_doručak slijedi tek za nekih pola sat a može i kasnije i to samo kiselo mlijeko s žitaricama ili dvopekom.
_između doručka i ručka popiti što više prirodnih sokova ili limunade ali sve bez šećera.
_ Pred sam ručak popite kašiku supenu maslinova ulja.Ručak neka bude što laganiji i što više povrća to bolje.Kad je hljeb u pitanju samo kriška dvopeka ili crni hljeb star bar dva dana.
_Užina trebalo bi da bude voćna salata što raznovrsnije voće i zaslađena medom.
_večera bi trebala da bude ista kao doručak ili slična.
Svako onaj ko bi probao ovo da koristi bar tri dana olakšao bi probleme svoje jetre.Smanjio napetost i mnogo bi se bolje osjećao.

3 comments:

  1. SAVJETI SU DOBRI I KOD PREVENTIVE,POZDRAV

    ReplyDelete
  2. Bolje spriječiti nego liječiti!!!!

    ReplyDelete
  3. Pozdrav ovo su sve dobri savjeti,blog je super

    ReplyDelete