Popularni postovi

Život


     Obični ljudi treba da žive!O demokratiji se uvijek gledalo kao na nešto iznad,nešto što svi želimo i ludimo za tim.Svi prošli sistemi su bili nikakvi pa idemo i mi u demokratiju.Demokratija s moje tačke gledišta je ništa dobro.Ako je ovo demokratija što svaki dan gledamo i doživljavamo to je katastrofa.Možda ima neka dobra strana demokratije al šta ću kad je ne vidim a još manje osjetim.Dobio je svako jednaka prava ,bar kažu da je tako,ni to ne vidim.
Ono što ja vidim je neimaština obespravljenih i nemoćnih ljudi.Teror ,pljačke i ubistva  u mom gradu i u cijelom svijetu.Sve je odjednom postalo divlja Amerika,kojoj zakon ne može ništa.
Bolje rečeno neće ništa jer zakon štiti lopove i zlostavljaće svake vrste ,jer su oni medju njima. Tako oni jedni drugima čuvaju ledja i koriste se demokratijom kao paravanom za svoje mutne radnje.Svi su protiv bivše države jer su bili ko miševi u željezari.

Sada kolo vode samo kako oni znaju da igraju i da prodju nekažnjeno.Nama običnim ljudima ostaju samo mrvice.
Ali ima Boga i sve će doči na svoje ,pravda uvijek pobjedjuje i vidi se kako jedan po jedan "tatini sinovi" idu na sud ili im narod sudi.

tag:Amerika,zakon,države,pravda,demokratija

No comments:

Post a Comment